Edwint | 14e plaats tijdens Egmond Halve Marathon
15776
single,single-post,postid-15776,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

14e plaats tijdens Egmond Halve Marathon

11 Jan 14e plaats tijdens Egmond Halve Marathon

EGMOND – Jaargetrouw staat er een grote groep TDR-atleten aan de start van de Egmond halve marathon. Dit jaar zou een bijzondere editie zich ontrafelen.  In plaats van de eerste drie kilometer door het dorp, gingen de lopers dit jaar al na 500 meter het strand op. Stootwinden op het strand zorgden voor een hele grote trage kopgroep, waarna de wedstrijd zich explosief ontvouwde op de terugweg richting Egmond.  De terugweg ging zoals altijd door het duingebied van Castricum, maar dit jaar deed de wedstrijd ook camping Bakkum aan.Maar liefst vijf TDR-mannen wisten zich binnen de top 25 te lopen.

Na de strandafgang beginnen de TDR mannen snel met inhalen van de vrouwen. Ronald Schröer en Michel Butter reageren scherp op de ingezette versnelling en lopen de hele wedstrijd in de top tien van de wedstrijd. Ze bieden elkaar een mooie strijd waarin Ronald Schröer de sterkste blijkt. De marathonloper weet menigeen te verrassen met een knappe negende plaats. Hij komt na 1u10’16 als derde Nederlander en negende totaal over de streep. Een halve minuut later finisht Butter als tiende. De Castricummer geeft aan moeite met tempoversnellingen halverwege de wedstrijd gehad te hebben. Edwin de Vries toont hierachter klasse door zich met toplopers te meten. De Vries komt in een knappe veertiende plek over de streep.

Edwin-De-Vries-Egmond-Halve-Marathon

Foto: Kees Nouws

Over 2 dagen vertrekt Edwin de Vries voor een vierweekse trainingsstage naar Kenia. Hij zal hier zich voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap 10 kilometer tijdens de Groet uit Schoorl Run.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.